Particuliere mantelzorg

Soms lukt het niet goed om alles zelf te doen.  De mensen van James Nabij bieden hulp voor de particulier. Denk hierbij aan vervanging mantelzorger, praktische begeleiding , gezelschap houden, samen boodschappen doen, samen koken, thuishulp, extra ondersteuning, maaltijdondersteuning of begeleid vervoer naar het ziekenhuis of huisarts.

Hij valt graag met de deur in huis: ‘James Nabij geeft individuele aandacht en helpt bij het houden van de regie over uw leven.’ Rudi Last is de oprichter van James Nabij.

‘James Nabij biedt veel soorten hulp en diensten aan. Voor ieder probleem hebben wij wel een oplossing, tegen een betaalbare prijs. Bovendien is er soms een vergoeding van de kosten mogelijk. Persoonlijke aandacht en gezelschap. Daar gaat het bij onze hulp vooral om. ‘

Iedereen wil graag zo lang mogelijk zelfstandig wonen en dingen zelf blijven doen. Maar soms gaat dat niet meer. Dan is het fijn wanneer er hulp in de buurt is. Soms is dat in de vorm van eigen (klein)kinderen, een buurman of -vrouw, of een vrijwilliger maar u kunt of wilt niet altijd een beroep op uw eigen netwerk doen.

James Nabij zorgt dat u de regie over uw leven houdt en zo lang mogelijk zelfstandig kunt blijven wonen.

Onze cliënten vertellen:

Mevrouw Kaptein (63):

“Een halfjaar geleden verhuisde ik na het overlijden van mijn man van Drachten naar Kampen. Mijn zus woont hier en zij is mijn enige naaste familielid. Ik vind het gezellig om af en toe een kopje koffie te drinken in de stad of op een andere manier erop uit te gaan en wil niet iedere keer een beroep op mijn zus doen. Die heeft tenslotte ook een eigen leven. Ik besloot gebruik te maken van de diensten van James Nabij en werd voorgesteld aan Janneke, een van de medewerkers. Er was direct een klik. Inmiddels houdt Janneke me een paar uurtjes in de week gezelschap en ondernemen we leuke dingen. Ik kan zelfs een beroep op haar doen wanneer ik naar de kapper moet. Ze brengt me en haalt me een uurtje later weer op!”

Manfred (73):
“Hoewel ik, gezien mijn leeftijd, nog best actief ben is koken niet echt mijn ding. Eerlijk gezegd vind ik het ook niet gezellig om in mijn eentje een maaltijd te bereiden en te nuttigen. Ik werd geattendeerd op de mogelijkheid om met een medewerker van James Nabij samen te koken én te eten. Hier maak ik een aantal keren in de week gebruik van en het bevalt me ontzettend goed. Ik eet lekker, gezond én heb prettig gezelschap. ”

Meer weten?

Wilt u weten wat James Nabij voor u, uw gezin of uw familielid kan betekenen?
Wilt u een beroep doen op de faciliteiten van James Nabij?