Mantelzorgers

Als familie of mantelzorger is het belangrijk om, naast de aandacht voor de persoon die je verzorgt, ook jezelf te ontlasten. Dat wordt nog weleens vergeten en is niet altijd haalbaar gezien je andere dagelijkse verplichtingen, zoals je baan en de organisatie van (de rest van) het gezin. Door het inschakelen van James Nabij krijg je de ruimte die je af en toe zo hard nodig hebt en waarmee je overbelasting voorkomt!

Mantelzorgers aan het woord:

Monique (41):
“Naast de organisatie van de dagelijkse dingen in ons gezin van vijf, ben ik extra ‘belast’ met de zorg voor mijn oudste dochter Mabel, die spasmen heeft. ‘Belast’ tussen aanhalingstekens, want ondanks extra inspanningen, verzorg ik haar uiteraard met liefde. Toch zijn er momenten dat ik even lucht nodig heb om aandacht aan mezelf en de andere kinderen te besteden. Op die momenten schakel ik de zorgprofessionals van James Nabij in om samen met Mabel activiteiten te ondernemen, zodat ik even mijn handen vrij heb.”

David (52):
“Mijn vrouw is chronisch ziek. Ik ben haar mantelzorger, maar heb ook een baan. De laatste maanden werd alles me een beetje teveel en ik dreigde overbelast te raken. Ik deed een beroep op James Nabij. Tijdens een intakegesprek werd snel duidelijk hoe ik door hen geholpen kon worden. Er werd een schema opgesteld met momenten waarop een van de medewerkers de zorg voor mijn vrouw overnam. Sinds deze regeling ben ik weer actiever en heb ik zelfs weer tijd en energie om mijn hobby ‘hardlopen’ op te pakken.”

MEER WETEN?

Wilt u weten wat James Nabij voor u, uw gezin of uw familielid kan betekenen?
Wilt u een beroep doen op de faciliteiten van James Nabij?