Bent u mantelzorger in de regio Kampen,  Zwolle of Apeldoorn?

Mantelzorgers:
●  hebben niet voor hun zorgtaak gekozen, het is hen overkomen
●  kunnen hun taak niet zomaar beëindigen
●  hebben een emotionele band met de verzorgde
●  zorgen vaak 24 uur per dag voor iemand
Je kunt alleen goed voor een ander zorgen als je ook goed voor jezelf zorgt. Even ontspannen en tijd voor jezelf is daarbij belangrijk. Dit kan een uurtje sporten, een avondje voor jezelf maar ook bijvoorbeeld dagbesteding of logeeropvang voor degenen voor wie je zorgt zijn. Dit wordt ook wel respijt of respijtzorg genoemd. Delen van de zorg begint met het bespreekbaar maken.

Per direct hulp nodig?

De medewerkers van James Nabij kunnen de mantelzorgers direct de helpende hand bieden. Dat kan hulp bij van alles zijn maar geen verpleegkundige of huishoudelijke hulp. Dus puur voor praktische zaken en om de mensen aandacht te geven.

Vervangende mantelzorg.

Zoek je per direct vervangende mantelzorg? Omdat je er even helemaal doorheen zit? Of omdat je bijvoorbeeld ziek bent en de zorg per direct moet overdragen? Neem dan contact op voor mantelzorgondersteuning.

Vervangende mantelzorg voor een betaalbare prijs.

De dienstverlening van James Nabij is niet gratis. Er werken geen vrijwilligers, maar beroepskrachten. Dat betekent dat de dienstverlening moet worden betaald uit eigen middelen. ‘Maar vaak zijn er wel mogelijkheden om daarvoor vanuit een indicatie budget vrij te maken.’ Voor bepaalde vormen van zorg zijn indicaties mogelijk en soms vergoedt je zorgverzekeraar ook een aantal uur opvang.